Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Új üzemet épít a Szentkirályi

2021. október 15. 13:18
Új üzemet épít a Szentkirályi

Közel 1 milliárd forintból épít új raktárat a Szentkirályi Magyarország Kft.

Letették a Szentkirályi Magyarország Kft. új raktárüzemének alapköveit. A cég új raktára közel 1 milliárd forintból, az az 956 millió forintból épül fel. A projektet az állam 335 millió forinttal támogatja. Az állami támogatásnak köszönhetően a Szentkirályi Magyarország Kft. vállalja, hogy megőrzi közel 500 munkavállalóját, illetve új munkahelyeket is teremtenek. A beruházás két ütemben fog megvalósulni.

 

A Szentkirályi Kft.-t 2003-ban alapították, egy évvel később pedig a világ legjobb ásványvízének választották, a magas tisztaságú ásványvizet tehát már nemzetközi elismerés is igazolta. 2007-ben, 4 évvel az alapítás után már maga mögé utasította a nemzetközi óriás márkákat, mindamellett, hogy Magyarország piacvezető ásványvíz márkája lett.

 

Az alapkőletételen Szijjártó Péter is részt vett

 

A Szentkirályi Kft. 2018-ban felvásárolta a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit is, majd 7 millió euróból új üzemcsarnokot és palackozó gépsort épített fel a szentkirályi telephelyen. Ezzel a beruházással megduplázódtak a gyártási kapacitások. Ma már nem csak ásványvíz, hanem üdítőitalok és snack termékek is tartoznak a cég portfóliójába, ezáltal a hazai élelmiszeripar egyik meghatározó szereplőjévé váltak.

 

A cég történetében újabb sikertörténet a jelenlegi beruházás, amely bővítéseket főleg az indokolja, hogy az elmúlt 20 évben Magyarországon duplájára nőtt az ásványvíz fogyasztás.

 

Forrás: MTI, Szentkirályi Magyarország Kft.
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu