Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Új üzemet épít a MOL Zalaegerszegen

2019. May 02. 13:31
Új üzemet épít a MOL Zalaegerszegen

Varga Mihály a MOL Olaj és Gázipari Nyrt. új gumibitumen üzemének alapkőletételén kijelentette: eredményes a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program, amelynek eredményeként már 160 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Magyarországon, ezért a kormány kiterjeszti a nagy- és kiskereskedelemi ágazatokra is.

A pénzügyminiszter kifejtette: a támogatás elsősorban az élőmunka kiváltását, a raktárkapacitás bővítését, illetve az automatizálást célzó beruházásokra bővül ki. Kiemelte: miközben az Európai Unió és a világgazdaság egészében fokozatos lassulás figyelhető meg, a magyar gazdaság egyre jobban teljesít. A növekedés üteme csak Írországban, Máltán és Lengyelországban volt magasabb, mint Magyarországon, és a 3,6 százalékos munkanélküliségi ráta a harmadik legalacsonyabb az Európai Unióban. 

 

Új üzemet épít a MOL Zalaegerszegen

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási programot a kormány kiterjeszti a nagy- és kiskereskedelemi ágazatokra is

 

Varga Mihály a vállalat beruházásáról szólva elmondta: a MOL-csoport új üzemének megépülése hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarországon is jobb minőségű utak épüljenek. A 3 milliárd forintos beruházásból megépülő gumibitumen üzem teljes mértékben magyar fejlesztésen alapul. A beruházást a kormány 750 millió forinttal támogatja.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu