Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.26. - Monday, Edina napja van.

Belföldi hírek

Új törvényjavaslatot terjeszt a Parlament elé a Fidesz

2013. January 23. 09:17
Új törvényjavaslatot terjeszt a Parlament elé a Fidesz
Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) sajtótájékoztatón emlékeztetett: 2012. december 15-én született meg az a kormányrendelet, mely megalapozta a 10 százalékos gáz-, villany- és távhőárcsökkentést a lakosság körében.
Most azt javasolnák a Parlamentnek, hogy szülessen olyan törvény, amelyben rögzítésre kerül a 10 százalékos rezsicsökkentés ténye, és az, hogy a szolgáltatók a saját, - fogyasztókkal kapcsolatot biztosító - csatornájukon keresztül mutassák ki fogyasztónként, hogyan valósult meg a rezsicsökkentés.


A képviselő szerint azért kell törvénybe foglalni a rezsicsökkentést, mert így magasabb szintű jogszabály rögzíti az intézkedést, és semmiféle kibúvóra nem lesz lehetőségük a szolgáltatóknak, és az esetleges átterhelési gondolatok is "el fognak illanni".

Németh Szilárd

 

Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) sajtótájékoztatón emlékeztetett: 2012. december 15-én született meg a rezsicsökkentésről szóló kormányrendeletA politikus elmondta, a  törvényt kivételes sürgősségi eljárásban akarják elfogadni az Országgyűlés tavaszi ülésszakán.  A politikus arról is beszélt, hogy a rezsicsökkentés ügyében alakult meg a munkacsoport, és ez is áll a fókuszban, viszont fogyasztóvédelmi problémákkal is foglalkozni kívánnak, mivel a hozzájuk forduló emberek 70 százaléka számlakibocsátás ügyében keresi meg őket.

Forrás: fidesz.hu

-tk-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu