Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.17. - hétfő, Donát napja van.

Belföldi hírek

Új termékcsoport gyártására készül az alsózsolcai térkő gyár

2019. szeptember 30. 10:00
Új termékcsoport gyártására készül az alsózsolcai térkő gyár

Új termékcsoport gyártására készül az SW Umwelttechnik Magyarország Kft. alsózsolcai térkő gyára, a több mint 3 milliárd forint értékű beruházással további üzemcsarnokot létesítettek, melyben a betonipartól távol álló technológiák integrálásán dolgoznak.

A társaság közlése szerint elektronikus szerelvényekkel, információtechnológiai alkatrészekkel látják el a betonelemeket, ezekkel a termékekkel új európai piacokra törhetnek be. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter örömét fejezte ki, hogy országszerte egyre több, hasonlóan innovatív beruházásról döntenek a cégek, azt különösen pozitívnak nevezte, hogy a mostani beruházás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A miniszter hangsúlyozta: ma Magyarországon 830 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, a munkavállalók száma meghaladja a 4,5 milliót, az elmúlt négy-öt évben pedig jelentősen emelkedtek a munkabérek is. Ez azt is jelenti, hogy jobban megéri olyan gyárakat, üzemeket építeni, amelyek magasabb hozzáadott értékkel rendelkeznek. "Itt Alsőzsolcán is olyan technológia jön létre, amely sehol máshol a világon" - mondta.

 

Új termékcsoport gyártására készül az alsózsolcai térkő gyár

 

Gulyás Gergely kifejtette: Magyarország szeretettel és tisztelettel fogadja azokat a beruházókat, amelyek azért jönnek ide, hogy munkát adjanak, olyan termékeket állítsanak elő, amely a hasznuk mellett az ország javát is szolgálja, és hosszú távon terveznek Magyarországon. Az uniós támogatással elkészült üzem 25 új munkahelyet teremt, és most már 160-nan dolgoznak az alsózsolcai gyárban. A cég árbevétele a beruházásnek köszönhetően évente 2 milliárd forinttal nő. Az újításon 2015-től dolgozik az SW Umwelttechnik Magyarország a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása elnevezésű felhívás szellemében", a csaknem teljes mértékben automatizált technológiának helyt adó gyártócsarnokban három műszakban folyik majd a munka. A vállalat öt építőipari üzletágban - a szerkezetépítés, a magasépítés, a közlekedésépítés, a vízelvezetés és az elektromos hálózatépítés területén - szolgája ki vevőit innovatív betontermékekkel.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu