Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Új szolgáltató központot nyitott a Ford Magyarországon

2018. September 16. 16:03
Új szolgáltató központot nyitott a Ford Magyarországon

A Ford legnagyobb európai adminisztratív központja Magyarországon jön létre - jelentette ki Szijjártó Péter a szolgáltató központ megnyitóján.

A központonban látják majd el az autóipari vállalat európai, közel-keleti és afrikai országainak HR-feladatait, valamint az árazási és gyártástervezési funkciókat - közölte a külgazdasági és külügyminiszter. Megjegyezte, hogy a hazai autóipari paletta teljessé válik, azzal, hogy a termelés, illetve a kutatás-fejlesztés mellett egy nagy világmárka Magyarországra hozta a termelést támogató adminisztratív, pénzügyi funkcióinak központját. Kiemelte: jövő év végére a Ford 700 munkatársat foglalkoztat majd Magyarországon, döntően diplomás, nyelveket beszélő fiatal szakembereket. Szijjártó Péter hangsúlyozta, Magyarország és a Ford együttműködése fontos mérföldkőhöz érkezett, amelyet újabbak is követnek majd.

 

Új szolgáltató központot nyitott a Ford Magyarországon

Magyarország és a Ford együttműködése fontos mérföldkőhöz érkezett

 

Felidézte azt is: idén nyáron a Mercedes elkezdte építeni második gyárát Kecskeméten, az Audi gyártani kezdte az elektromos motorokat Győrben, a BMW bejelentette, hogy Magyarországon építi fel új gyárát, a Peugeot-val pedig megállapodtak, hogy a szentgotthárdi gyárba hozzák két új modelljük motorjainak gyártását. Az elmúlt öt évben a Ford egyre több európai és globális funkciót hozott Magyarországra. A magyar központba kerültek, illetve kerülnek át egyebek mellett a vállalat európai pénzügyi, árazási, gyártástervezési, termékmanagement, marketing és kontrolling feladatai, valamint több globális, a világ 41 piacát kiszolgáló feladatkör is. 

A vállalat magyarországi munkavállalóinak száma az elmúlt öt évben megháromszorozódott, az új szolgáltató központ munkatársaival együtt meghaladja az 500-at. Az év végéig várhatóan csaknem 600-ra, majd a jövő évben tovább nő a létszám - ismertette. A regionális igazgató elmondta azt is: a Ford folyamatosan bővülő, mintegy 40 vállalatból álló magyarországi beszállítói hálózattal rendelkezik.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu