Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.14. - Sunday, Tibor napja van.

Belföldi hírek

Új szolgáltatás az adóhivatalnál

2017. July 31. 12:54
Új szolgáltatás az adóhivatalnál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal számos szolgáltatását bővíti, a legújabb az ország versenyképességét is elősegíti. Az Európában is példaértékű szolgáltatás mentorálással, és ha szükséges szakmai támogatással segítené a kezdő vállalkozásokat.

Mától véleményezhető az új adóeljárási törvény, amely biztosítja az új szolgáltatást is. A kzedő vállalkozások támogatása mentorálásban, szakmai segítségnyújtásban teljesedik ki: az adóhivatal szóban vagy írásban tájékoztatást nyújt a kezdő vállalkozás adókötelezettségeiről, az azok teljesítését segítő információk elérhetőségéről. A kapcsolatfelvételt követően pedig fél éven keresztül személyre szabott segítséget nyújt. 

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal új szolgáltatása mentorálással, és ha szükséges szakmai támogatással segítené a kezdő vállalkozásokat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal új szolgáltatása mentorálással, és ha szükséges szakmai támogatással segítené a kezdő vállalkozásokat

 

A tervezet szerint megszűnnek az egy évnél hosszabb ideig tartó ellenőrzések is, ugyanis egyetlen vállalkozást sem lehet kitenni ilyen hosszú idejű revíziónak. A bürokrácia-csökkentés az adóeljárást is érinti, így számos bonyolult jogintézmény megszűnhet a jövőben. A tervet szerint többek között nem lesz adóhatósági felügyelet, amely formalizáltsága miatt is rendkívül nagy adminisztrációs terhet ró az érintett vállalkozókra. Emellett a szándékos adóeltitkolás esetén kiszabható - jelenleg 200%-os - bírság mértékének a felére csökkentése várható.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu