Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.21. - Wednesday, Eleonóra napja van.

Belföldi hírek

Új szakmák születnek a digitalizáció révén

2023. January 24. 15:49
Új szakmák születnek a digitalizáció révén

Egyre több új szakma jön létre a mesterséges intelligencia és a digitalizáció eredményeképp.

A mesterséges intelligencia egyre szélesebb körű terjedésének köszönhetően Magyarországon is számos új szakma születik, főleg az informatika szektorában. A mesterséges intelligencia fogja össze mindazon szakmák sokaságát, amelyek épp most vannak kialakulóban.

 

Hazánkban a jövő technológiát sikeresen elsajátító személyek bekerülhetnek a legjobban kereső programozók közé, hiszen a szolgáltatások nagy része át fog tolódni a digitális világba.

 

Új mesterségek alakulhatnak ki ugyanakkor az online felhasználói élmény, illetve a digitális marketing szakmájában is. Itt is az várható, hogy rengeteg megoldás lesz elérhető az interneten keresztül is és ezt az elektronikus kereskedelem robbanása sem lassítja le.

 

Új szakmák létrejöttét köszönhetjük a modern technológiáknak

 

Az informatikus szakemberek már csak önmagukban is az egyik legpiacképesebbek és legkeresettebbek közé tartoznak. A Grafton toborzó vállalat statisztikái alapján azonban 2023-ban legalább több 10 ezer informatikus szakember hiányzik a piacról.

 

A nagy hiány egyik fő oka az, hogy nagyon elterjedt Európában a távmunka, ezért a tehetséges szakemberek elkezdtek külföldi vállalatoknál dolgozni.

 

Az IT iparág erősségét mutatja az is, hogy egy informatikai tanulmányokat elvégző álláskereső körülbelül 3 hét alatt képes munkahelyet találni.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu