Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.21. - Wednesday, Eleonóra napja van.

Belföldi hírek

Új rendszert fejlesztenek a STéG-en

2023. February 06. 09:35
Új rendszert fejlesztenek a STéG-en

Nagyon hasznos és korszerű applikációt kezdtek el kifejleszteni egy fővárosi egészségügyi intézményben.

A Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai (STéG) Klinikán egy olyan alkalmazást kezdtek el programozni a mérnökök és szakemberek, amely képes segíteni és optimalizálni azon várólistákat, amelyek a vesetranszplantációhoz kapcsolódnak.

 

Az innovatív alkalmazás képes automatizálni a budapesti klinikán a várólistára való felkerülést. Ha a szoftver tesztelése sikerrel jár, akkor több magyar kórházban is bevezethetik a jövőben.

 

Nagy segítség lesz az alkalmazás

 

Az ehhez hasonló technológiai innovációk könnyebbé, gyorsabbá és egyszerűbbé teszik az egészségügyi szakemberek mindennapi munkáját, valamint szintén pozitív hatással lesznek az ápolók életére a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai (STéG) Klinikán.

 

Évről-évre egyre több az olyan beteg Magyarországon, akiknek vesetranszplantációra van szükségük, ezért a projekt szükségszerűsége vitathatatlan. Számos további statisztika szól még az mellett, hogy a várólistákra való kerülést és a kezelést nagyban megkönnyíthetik a jövő technológiai beruházások.

 

A STéG Klinika közleménye alapján egyébként Magyarországon a vesetranszplantációra várók betegek 50 százalékát Budapesten műtik, így mihamarabb szeretnék elindítani az új rendszert.

 

A rendszer éles indulása várhatóan 2023 tavaszán lesz.

 

Forrás: STéG
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu