Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Új présüzem épül Székesfehérváron 6,8 milliárd forintos beruházásban

2017. September 06. 12:11
Új présüzem épül Székesfehérváron 6,8 milliárd forintos beruházásban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy a SAPA Profiles Termelő és Kereskedelmi Kft. új présüzemet épít Székesfehérváron, a 6,8 milliárd forintos beruházás 120 új munkahelyet teremt. A kormány 1,15 milliárd forint készpénz támogatást adott a norvég tulajdonosú vállalatnak.

A beruházás segíti az elektromos autógyártás fejlődését Magyarországon, a SAPA újgenerációs elektromos autókhoz készít majd magas hozzáadott értéket képviselő megmunkált alumínium alkatrészeket, törésálló ötvözetet. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy az új üzem a legfejlettebb technológiát jelenti, és új fejezetet nyit a cég eddigi magyarországi tevékenységének történetében. A cégnek mintegy 1500 alkalmazottja van Magyarországon, és olyan nagy cégek beszállítója, mint az Audi, a Jaguar, az Aston Martin, vagy a Porsche. A székesfehérvári gyár termelésének 89 százaléka export, ami tovább növeli a magyar gazdaság exportteljesítményét. Továbbá az autóipar a magyar gazdaság gerince, a bővülő termelés pedig a nemzetközi versenyképességet növeli.

 

Új présüzem épül Székesfehérváron 6,8 milliárd forintos beruházásban

Frank Iepema ügyvezető igazgató köszönetet mondott a kormánynak a beruházáshoz nyújtott támogatásért

 

Frank Iepema ügyvezető igazgató köszönetet mondott a kormánynak a beruházáshoz nyújtott támogatásért, és elmondta: az első magyarországi üzemük több mint 10 éve jött létre, amelynek fókusza fokozatosan a volumenről az értékre helyeződött át. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere szerint a kormány kedvező adójogi környezetet teremtett a hasonló beruházásokhoz, ami a város számára kiemelkedő jelentőségű. A Sapa innovatív alumínium megoldásokat kínál számos iparágnak, így a járműipar mellett az építőipar, infrastruktúra, személy- és teherszállítás, és az energiaipar számára. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu