Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.01.30. - hétfő, Martina napja van.

Belföldi hírek

Új növényvédőszer gyár épült hazánkban

2022. december 02. 13:57
Új növényvédőszer gyár épült hazánkban

Megépült Magyarországon a kontinens egyik legnagyobb növényvédőszer üzeme.

Átadta az elmúlt évek legnagyobb növényvédelmi beruházását a Chemark Zrt. A vállalat egy vadonatúj gyárat épített fel a Peremarton mellett található ipari parkban. A gyár ezentúl Európa egyik legnagyobb növényvédőszer üzeme, hiszen több mint 1500 négyzetméter alapterületű.

 

Az új csarnokban a Chemark Zrt. növényvédelmi szereket készít és csomagol össze. A beruházást több mint 13 millió euróból hajtották végre Peremartonban és az éves gyártási kapacitás ennek köszönhetően 10 millió literrel megnő.

 

Közel 70 millió liter növényvédelmi szert gyárthat évente a vállalat

 

A kapacitásbővítéssel is járó innováció eredményeképp a vállalat évente 67 millió liter növényvédő szert tud gyártani. A beruházás azért is előnyös hazánknak, mert egy olyan cégről van szó, amely 90 százalékban magyar tulajdonban áll.

 

A Chemark Zrt. a fejlesztéssel tovább erősítheti piaci pozícióját. A vállalatnál már több mint 400-an dolgoznak és óriási mezőgazdasági cégekkel vannak partnerségben.

 

A cég a leginnovatívabb technológiai megoldásokat alkalmazza a mindennapi gyártási tevékenységek során, a most felépült új telephelyen pedig az automatizáció mellett már a robottechnikát is bevezették.

 

Forrás: MTI, Chemark Zrt.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu