Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Új napelempark létesült Magyarországon

2021. October 14. 12:19
Új napelempark létesült Magyarországon

Veszprém megyében adták át a legújabb magyar napelemparkot. A létesítmény több ezer háztartás villamosenergia ellátását képes biztosítani.

Legalább ötezer háztartást képes ellátni villamos energiával Magyarország legújabb napelemparkja, amelyet Veszprém megyében adtak át. Az Öskü településen létesített erőmű 10 megawatt teljesítménnyel képes működni. Az erőmű Magyarország klímapolitikai törekvéseit szolgálja, mégpedig, hogy az országban a következő évtizedre a villamosenergia-termelés 90 százaléka károsanyag kibocsátás nélkül történjen. Ennek a célnak az egyik fő irányvonala a napelemparkok és erőművek létesítése.

 

Magyarország napelempark kapacitása jelenleg 2300 megawatt, ez pedig már több a Pakson lévő atomerőmű termelési kapacitásánál is, ami azt jelzi, hogy jó úton halad az ország a célok megvalósítása felé. Számokban kifejezve Magyarország célja, hogy 2030-ra megtriplázza a jelenlegi naperőmű kapacitást.

 

A Veszprém megyei napelempark

 

A klíma stratégiai célok elérése érdekében számos új pályázat fog indulni a következő években Magyarországon. Ilyen lesz a 2021 végén megjelenő hatalmas forrás összegű pályázat is, amellyel a rászorulók számára teszik azt lehetővé, hogy korszerűsítsék lakásuk fűtését és napelemet telepítsenek. A pályázat közel 200 milliárd forintos keretösszeggel kerül meghirdetésre.

 

A Veszprém megyei napelempark beruházója a Greentechnic Hungary Kft. volt, akik 20 hektáron telepítették le a napelemeket. Az új létesítmény mintegy 25 évig képes energiát biztosítani a környéken lakóknak.

 

Forrás és képek: MTI, Greentechnic Hungary Kft.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu