Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Új laboratóriumi épület Budapesten 3,5 milliárdból

2017. August 23. 13:03
Új laboratóriumi épület Budapesten 3,5 milliárdból

A dán Xellia Pharmaceuticals új épülettel bővítette budapesti gyógyszergyárát, a súlyos és életveszélyes fertőzések kezelését szolgáló szerek gyártására szakosodott vállalat 3,5 milliárd forintból 80 új magasan kvalifikált munkahelyet teremt a kőbányai üzemben.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadáson prioritásnak nevezte, hogy minél több magas hozzáadott értékű, minél több kutatás-fejlesztésre alapuló, minél több versenyképes munkahely jöjjön létre Magyarországon. Az eddigi magyar gazdaságpolitikai stratégia célkitűzése a Made in Hungary volt, mostanra azonban a Made in Hungaryt felváltja a Invented in Hungary, azaz, hogy minél több terméket, technológiát Magyarországon fejlesszenek ki a jövőben a gazdasági szereplők. A cél, hogy 2020 végére a magyar GDP 1,8 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítsák, 2030-ra pedig ez az arány elérje a 3 százalékot.

 

Új laboratóriumi épületet épített a Xellia dán gyógyszeripari cég magyar leányvállalata

A dán Xellia Pharmaceuticals új épülettel bővítette budapesti gyógyszergyárát, 3,5 milliárd forintból 80 új magasan kvalifikált munkahelyet teremtett

 

A most átadott laboratórium-komplexumban - ahol a legkorszerűbb mikrobiológiai és kémiai elemző laboratóriumokat hoztak létre - végzik majd a világon előállított összes Xellia gyógyszer végső ellenőrzését és tesztelését. A Xellia gyógyszeripari termékek piarca kerülésére a végső igent magyar mérnökök, gyógyszerészek és mikrobiológusok mondják ki. A vállalat elkötelezett a magas színvonalú munka, termékelőállítás mellett, aminek biztosítéka a magyar munkatársak kiváló hozzáértése - fogalmazott Carl-Ake Carlsson a Xellia Pharmaceuticals vezérigazgatója.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu