Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.21. - Wednesday, Eleonóra napja van.

Belföldi hírek

Új korszakába lép az autóipar

2018. February 22. 12:39
Új korszakába lép az autóipar

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a Continental zöldmezős beruházással 7 ezer négyzetméteres járműelektronikai alkatrészeket gyártó üzemet hoz létre Debrecenben.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bejelentéskor arról beszélt, hogy a magyar gazdaság jövője azon múlik, hogy az új korszakába lépő autóipar az új ipari forradalom vezető ágazataként továbbra is hozzájárul-e a belföldi növekedéshez. A Continental 100 millió euró értékű és 450 új munkahelyet teremtő beruházásához a kormány 10,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt. José Avila, a Continental igazgatótanácsi tagja közölte, hogy a beruházáshoz a kiváló infrastruktúra és a jól képzett munkaerő miatt választották Debrecent. Az építkezés az év második felében kezdődik, az új üzemben mechatronikai termékek, szenzorok, váltóművezérlő egységek készülnek majd.

 

A Continental új üzemet hoz létre Debrecenben

A Continental 7 ezer négyzetméteres járműelektronikai alkatrészeket gyártó üzemet hoz létre Debrecenben

 

Papp László, Debrecen polgármestere szerint a Continental új beruházása - amely a legnagyobb az elmúlt évek projektjei közül - új korszakot nyit a város történetében, ezért a helyi képzéseket is a vállalat igényeinek megfelelően alakítják át. A fiatalok elvándorlásának megakadályozása érdekében Debrecen azt szeretné, hogy a Continental új üzeme sikeres legyen és minél több új munkahelyet teremtsen - hangsúlyozta. A Continental 27 éve van Magyarországon, 6 gyárat és egy kereskedelmi központot üzemeltetnek 8 ezer munkavállalóval. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu