Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Új kibervédelmi intézkedések jöhetnek

2022. December 14. 08:00
Új kibervédelmi intézkedések jöhetnek

Összefog a kibervédelem fejlesztése miatt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat - Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ-NKI) és a jegybank.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat - Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ-NKI) közös beruházást indít a hazai kibervédelmi folyamatok fejlesztése érdekében.

 

A két intézmény főleg pénzügyi területen hajt végre innovációt, ám a beruházásból számos szféra is profitálhat. Az innováció fő célja, hogy csökkentsék a magyar pénzügyi rendszer kiber kockázatait, továbbá növeljék a kiberbiztonság hatékonyságát.

 

A fejlett világ egyik árnyoldala a kibertámadás és ezt előzné meg ez a beruházás

 

A projekt keretein belül a jegybank és az intézet folyamatosan együttműködik a jövőben, közös képzéseket indítanak, konzultációkat tartanak és konferenciákat szerveznek. A megállapodásról szóló dokumentumokat már alá is írták a felek.

 

A jegybank a közeljövőben még nagyobb hangsúlyt fektet a leginnovatívabb technológiákra, nyomon követi a jövő technológiák fejlődését, azok elterjedését a pénzügyi területeken, illetve konkrét megoldásokat is javasolnak a szférának, hogy miként lehet azokat felhasználni.

 

A közlemények alapján a megállapodás a mesterséges intelligencia, a blokklánc és a gépi tanulási technológiákra fekteti a legfőbb hangsúlyt a kibervédelem kapcsán.

 

Forrás: MNB
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu