Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.19. - csütörtök, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Új kávézó nyílt Budapesten: mesterséges intelligencián alapul és pénztármentes

2022. január 20. 20:51
Új kávézó nyílt Budapesten: mesterséges intelligencián alapul és pénztármentes

A főváros egyik legújabb bisztrójában nincs kiszolgáló és mesterséges intelligencia rendszerekkel lett felszerelve.

A tavalyi év végén nyitott meg Budapest egyik legújabb kávézója az Agora Budapest irodaházban. A Kende Gastro Zrt. által üzemeltetett kávézó megoldásaira sokan felkapták a fejüket, amikor kiderült, hogy a bisztró működése mesterséges intelligencián alapul és még pénztár sincs benne.

 

A Kende Gastro egy amerikai startup vállalattal, az AiFi-vel írt alá egy olyan kizárólagos szerződést, amelynek az a lényege, hogy a magyar céghez kerül az AiFi technológiájának kizárólagos hazai joga, valamint ők lettek az egyik európai forgalmazók is. A Kende Gastro hosszas vizsgálat után választotta ki az amerikai startupot, előttük sok rendszert leelemeztek. Az év végén megnyitott bistro lett az első magyar automata üzlet.

 

Az automatizáció már a vendéglátásban is kezd elterjedni

 

A technológia megoldásának köszönhetően a kávézóban nincs szükség pénztárosra és a vásárlást képesek kamerával nyomon követni. A kávézó és az ehhez hasonló rendszereket alkalmazó üzletek akár egész nap, tehát a nap 24 órájában nyitva lehetnek pénztáros nélkül is.

 

A mesterséges intelligencia rendszer a polcokról leemelt árut a virtuális kosárba teszi, majd a termék árát automatikusan levonja az alkalmazáshoz társított bankkártyáról. Az Agora Budapest irodaházban megnyitott kávézó mintaboltként szolgál, ahol tökéletesen ismertehetőek a rendszer előnyei.

 

A Kende Gastro fő célja nem a bevétel szerzés, hanem hogy a rendszer iránt érdeklődő partnereknek egy olyan tárgyalási helyszínt garantáljanak, ahol már a tárgyalás közben megismerhetik a technológiát.

 


Forrás: MTI, Kende Gastro
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu