Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Belföldi hírek

Új K+F központot épít Budapesten a Bosch

2022. július 12. 21:17
Új K+F központot épít Budapesten a Bosch

Európa egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központját építi a Bosch hazánkban.

Várhatóan 2022 szeptemberében adja át Budapesten a Bosch a Budapest Innovációs Kampuszt, amely a kontinens egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési centruma lesz. A Bosch nagyvállalata évek óta óriási fejlesztéseket hoz Magyarországra.

 

Az új központnak hatalmas szerepe lesz a Bosch mindennapjaiban, hiszen az elektromobilitáshoz, valamint az önvezetéshez köthető fejlesztések és beruházások főleg innen folynak majd. A Bosch a legújabb projekttel egy komoly üzenetet is közvetít hazánk számára: már nem csak egy összeszerelő nemzet és helyszín vagyunk, hanem a jövő technológiák fontos központjai is kerülnek kialakításra.

 

A kontines 2. legkomolyabb K+F központját építi a Bosch

 

Hiába a járvány vagy a háború, a Bosch megállás nélkül fejleszti magyarországi központjait és újakat hoz létre, elősegítve ezzel az Ipar 4.0 forradalmat is. Szintén kiemelten előnyös a továbbiakra nézve, hogy a Magyarországon tapasztalt éves növekedés 2021-ben túllépte a Bosch átlag növekedését.

 

A közelmúltban egyébként a Bosch részvételével és támogatásával jött létre az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az első mesterséges intelligencia ipari tanszék, ahol a hallgatók olyan iparágakkal ismerkedhetnek meg, amelyek a jövő sikerét képezik: a robotikával, az automatizációval, az autonóm járművekkel, illetve a gépi látással.

 

Forrás: Makronom
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu