Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Belföldi hírek

Új jogi helyzet áll elő menekültügyben Magyarországon

2015. September 03. 11:02
Új jogi helyzet áll elő menekültügyben Magyarországon

Lezsák Sándor - miután az illetékes rendőri vezetők kíséretében végigjárta a magyar-szerb határszakaszt - a Készenléti Rendőrségen belül megalakult a határrendészeti igazgatósággal kapcsolatban elmondta: eddig kiemelkedően jól vizsgáztak.


Az Országgyűlés alelnöke elmondta: szoros kapcsolatot tart a déli határokat őrző határrendészekkel, a térség önkormányzataival. A megbeszélésekből leszűrte, hogy a határrendészek és a polgármesterek pozitívan értékelik az eddig felépített ideiglenes határzárat. Már érzik annak terelőhatását. „Megtapasztalhattam a nyugodt erő jelenlétét, amely erőszak nélkül, rendkívüli nagy önfegyelemmel és szakmai tudással végzi a naponta több ezer illegális átvándorló regisztrálását és továbbítását” – hangsúlyozta Lezsák Sándor. Sokat hallani az ún. határvadászokról is, az ő feladatuk az államhatár védelmének, valamint rendje fenntartásának megerősítése lesz. Bejelentették: a határrendészeti igazgatóságon belül a határvadász egységek szeptember 15-étől dolgoznak, szükség esetén a létszámuk 3600-ra bővíthető.

 

 

Új jogi helyzet áll elő menekültügyben Magyarországon

 

 Orbán Viktor miniszterelnök Aleksandar Vucic szerb kormányfővel tárgyalt telefonon keresztül szeptember 3-án a Szerbia és Macedónia határain kialakult migrációs válsághelyzettel kapcsolatban. A magyar kormányfő szerb kollégájának elmondta, hogy szeptember 15-től Magyarországon új jogi helyzet áll elő, az Országgyűlés ugyanis a napokban új határőrizeti szabályokat alkot, melynek következtében jelentős rendőri és katonai erők jelennek meg a déli határnál.Ez azt fogja eredményezni, hogy a bevándorlók és az embercsempészek új, Magyarországot elkerülő útvonalat keresnek majd, tehát a térség államainak erre a helyzetre kell felkészülniük.

 
MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu