Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Új innovációs projekt indul

2023. August 23. 08:43
Új innovációs projekt indul

Több 10 milliárd forintos támogatásra pályázhatnak az innovatív vállalkozások.

Az elmúlt hónapokban egyre intenzívebben dolgozott a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) egy 35 milliárd forintos fejlesztési és támogatási program bevezetésén. Az államtitkárok a minisztériumi sajtótájékoztatón beszéltek arról, hogy a tervezett pályázat szeptember 15. körül jelenik meg Magyarországon, fő célja pedig, hogy elősegítse a hazai innováció fejlődését.

 

A fejlesztés elősegítése érdekében a kormány létrehozta a Neumann János projektet, amelyben kiemelt figyelmet fordítanak a Fókuszterületi fejlesztési programok támogatására. A pályázat legfőképp kis- és középvállalkozások (kkv), valamint egyetemek és kutatóintézetek számára lesz elérhető.

 

A zöld átállásra is felhasználhatják a kapott összeget a kkv-k

 

A fő hangsúly a fejlesztésekben a gazdaság digitalizációjára, az egészségügyre és a zöld átállásra terelődik majd. A közlemények alapján kiemelten fontos, hogy hazánkban olyan termékek és szolgáltatások jöjjenek létre, amelyek szabadalommal védettek és hozzájárulnak az ország gazdasági növekedéséhez.

 

A legújabb statisztikai adatok szerint egyébként Magyarország az európai innovációs rangsorban előre tudott lépni tavalyhoz képest, így már európai szinten is kiemelkedő eredményeket tud elérni.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu