Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.30. - Saturday, Jeromos napja van.

Belföldi hírek

Új hegesztő robottal dolgozik egy belföldi cég

2022. November 09. 15:35
Új hegesztő robottal dolgozik egy belföldi cég

Jó előjel, hogy egyre több magyar vállalkozás bízik a robottechnikai megoldásokban.

Magyarországon az elmúlt hónapokban egyre több olyan vállalkozásról hallhattunk, amelyek elkezdték alkalmazni a jövő technológiai megoldásokat és a robot technikát. Ezek a csúcstechnológiás szoftverek és eszközök rendkívül hatékonyan képesek dolgozni, valamint tökéletesen átveszik vagy kiegészítik a valódi munkavállalók feladatait.

 

Újabban az Euro-Unior Fűtéstechnika Kft. hajtott végre nagyberuházást Orosházán, hiszen egy vadi új üzemet építettek fel a városban, ráadásul több olyan berendezést is elkezdtek tesztelni, amelyek robottechnikával működnek.

 

A robotokban óriási a lehetőség a munkaerőpiacon

 

A cég körülbelül 200 millió forintból építette fel az új gyárat, ahol elsődlegesen a kazánok gyártására szakosodnak. Az építkezés mellett az orosházi vállalat külföldről beszerzett egy hegesztő robotot is, amely számos munkafolyamatban képes gördülékenyebbé tenni a mindennapokat.

 

A robotot a cég Japánból szerezte be és főleg a kisebb eszközök gyártásában lesz segítségükre. A hiedelmekkel ellentétben a robotok megjelenését nem követi leépítés, hiszen az eszközöket be kell tanítani, hogy úgy dolgozzon, mint egy valódi munkavállaló.

 

Az Euro-Unior Fűtéstechnika Kft. a robotok bevezetése ellenére új munkavállalók felvételét tűzte ki célul a jövőben, akik a robotokkal karöltve még hatékonyabban képesek dolgozni.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu