Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Új gyártócsarnokot épített a Videoton

2019. April 11. 12:54
Új gyártócsarnokot épített a Videoton

Varga Mihály a Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokának átadó ünnepségén kijelentette: a magyar gazdaság továbbra is az uniós átlag felett teljesíthet, ezt a várakozást nemcsak az elmúlt évek teljesítménye alapozza meg, hanem a beruházások bővülése, a hatékonyságot növelő fejlesztések és a megfelelő gazdaságpolitika folytatása is.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország mára bekerült a világ befektetési célpontjai közé, csak tavaly 8500 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a magyar gazdaságban. Miközben az Európai Unió és a világgazdaság egészében fokozatos lassulás figyelhető meg, a magyar gazdaság egyre jobban teljesít. Varga Mihály kifejtette, hogy a kormány azon dolgozik, hogy a munkaerői-piaci feltételek javításával, a vállalatok működését támogató gazdaságpolitikai keretek erősítésével fenntartsa a jelenlegi kedvező folyamatokat.

 

Több mint 8 milliárd forintos beruházással bővül a Videoton-cégcsoport

A Videoton vállalatcsoport az egész magyar ipar számára húzóerőt jelent

 

A miniszter kitért arra is, hogy tavaly 98 külföldi nagyberuházás érkezett Magyarországra, amelyek összértéke meghaladta az 1380 milliárd forintot, csak ezen fejlesztéseknek köszönhetően 17 ezer új munkahely létesült hazánkban. A Videoton vállalatcsoportról szólva Varga Mihály kiemelte: a cég nemcsak Székesfehérvár és térsége, hanem az egész magyar ipar számára húzóerőt jelent, és példát ad arra, hogyan lehet kiemelkedően eredményes egy magyar nagyvállalat. Az elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó Videoton EAS Kft. több mint 8 milliárd forintos beruházásával tovább tudja növelni árbevételét és korszerűsíteni tudja gyártókapacitását.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu