Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Új gyártó és logisztikai központot adtak át Gönyűn

2017. September 24. 09:07
Új gyártó és logisztikai központot adtak át Gönyűn

Átadták a német Wuppermann cégcsoport 33 ezer négyzetméter alapterületű gyártó és logisztikai központját a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűn. Magyar Levente hangsúlyozta, hogy a 30 milliárd forint értékű beruházást mintegy tíz százalékkal támogatta a magyar kormány.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint, az, hogy egy több mint száznegyven éves, száz százalékban német családi tulajdonú vállalkozás ruház be Magyarországon, garancia a minőségre. Szólt arról, hogy egy friss felmérés szerint hazánk az ötödik helyen áll abban a rangsorban, amelyben a magas hozzáadott értékű munkahelyek számának növekedését nézték, megelőzve többek között Japánt, Svájcot és Svédországot. Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a vállalattal nem csak modern technológia érkezett a térségbe, hanem 209 új munkahely is.

 

Átadták a német Wuppermann cégcsoport 33 ezer négyzetméter alapterületű gyártó és logisztikai központját

Átadták a német Wuppermann cégcsoport 33 ezer négyzetméter alapterületű gyártó és logisztikai központját 

 

A beruházás erősíti a laposacél üzletágához tartozó Wuppermann Hungary Kft. fő tevékenységét, új piacok nyitása is lehetővé válik, emellett a meglévő üzleti kapcsolatokat is eredményesebben tudják kiszolgálni. A magyarországi telephelyen található modern gyártóberendezésekkel új szintre emelik a laposacél termékek gyártását. A létesítmény központi része az évi ötszázezer tonna acél feldolgozására alkalmas kombinált pácoló és tüzihorgonyzó berendezés. A Wuppermann Hungary Kft. mintegy kétszázezer tonna nyersanyag beszállításával számol, s terveik szerint a várható negyvenmilliárd forintos éves nettó árbevétel 95 százalékban exportból származik majd.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu