Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.28. - Thursday, Vencel napja van.

Belföldi hírek

Új funkciókkal bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás

2023. August 10. 09:24
Új funkciókkal bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás

Túlvan a sikeres tesztidőszakon – új funkciókkal látták el az EgészségAblak mobilalkalmazást, amely jelentősen megkönnyíti a leletek elérését, kezelését.

Új funkciókkal bővült és vált ezzel sokoldalúbbá az EgészségAblak mobilalkalmazás.

 

Az újdonságokról Szűcs Lajos országgyűlési képviselő is beszámolt közösségi oldalán.

 

Mint írta, a megújulással minden, az EESZT indulása óta feltöltött egészségügyi dokumentum elérhető lett, sőt, az alkalmazásból közvetlenül hívható az Egészségvonal. Vagyis, immár mindenkinek mindig a zsebében lehet valamennyi egészségügyi dokumentuma.

 

A politikus megjegyezte: az elmúlt másfél hónapban a sikeres tesztidőszak során az alkalmazásban 90 napra visszamenőleg lehetett megtekinteni az egészségügyi dokumentumokat. Ezalatt 1,9 millió e-leletet töltöttek le az emberek.

 

Mostantól azonban nemcsak az elmúlt 3 hónap, hanem az EESZT indulása óta feltöltött valamennyi laboreredmény, ambuláns lap, vizsgálati lelet, zárójelentés és minden egyes orvosi dokumentum megtekinthető és letölthető az EgészségAblak alkalmazásban mobiltelefonon is.

 

Új funkciókkal bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás

Új funkciókkal bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás

 

Nem okozhat tehát gondot, ha a páciens egy korábban kézhez kapott leletet nem talál meg otthon vagy elfelejti elvinni az orvosához. Az egyszer már letöltött dokumentumok offline állapotban is elérhetőek az alkalmazásban.

 

Mint Szűcs Lajos közösségi oldalán írta, újdonság az is, hogy az alkalmazásból közvetlenül hívható az 1812-es Egészségvonal a hét minden napján, 0-24 óráig.

 

A telefonközpont munkatársai általános tájékoztatást adnak egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban, segítenek a szolgáltatók keresésében, speciális egészségügyi ellátásokkal kapcsolatban, szűrővizsgálatokkal és gyógyszerellátással, illetve az EESZT-vel kapcsolatos kérdésekben.

 

Az EgészségAblak mobil alkalmazást folyamatosan fejlesztik. Már közel 2,3 millióan töltötték le és a felhasználók száma folyamatosan nő.

 

Korábban ez az alkalmazás csupán a digitális koronavírus elleni oltási igazolványt tartalmazta, illetve az e-recepteket tette elérhetővé. Már több mint 333 ezer e-receptet töltöttek le az alkalmazáson keresztül, amely egyszerűsíti a gyógyszer kiváltását és csökkenti a tévesztések lehetőségét.

 

Az alkalmazás ingyenes és mindenki számára letölthető. Első használatához TAJ-számra, Ügyfélkapu-azonosítóra és jelszóra van szükség, a további belépéseknél azonban már egyszerűen ujjlenyomattal is azonosíthatja magát a felhasználó.

 

Az új funkciók július 1-jétől elérhetők, a mobiltelefonon történő alkalmazásfrissítést követően használhatók.

 

Az EgészségAblak alkalmazás célja, hogy a lakosság könnyen, gyorsan, egyszerűen és minél szélesebb körűen kihasználhassa a digitális egészségügy előnyeit. Az applikáció a következő hónapokban további funkciókkal bővül – írta bejegyzésében Szűcs Lajos.

 

B.A.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu