Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.02.03. - péntek, Balázs napja van.

Belföldi hírek

Új fejlesztő központot adott át a Bosch

2022. szeptember 16. 07:00
Új fejlesztő központot adott át a Bosch

Magyarországon már a sokadik nagyberuházást adta át idén a német Bosch csoport.

Elkészült a Bosch Budapest Innovációs Kampusz, amely újabb mérföldkő lehet a magyar gépjárműgyártásban. A Bosch Budapest Innovációs Kampusz lényegében a gépjármű technológiához kapcsolódó fejlesztőközpontja lesz a nagyvállalatnak, ahol a legmodernebb technikákat tesztelhetik.

 

A kampusz mintegy 70 milliárd forintból jött létre a Robert Bosch Kft. Budapesti Fejlesztési Központ mellett. A nagyberuházás révén hatalmas területen született csúcstechnológiás kutatólabor és teszthelyszín. A laborok mellett teszt csarnokok és teszpályák is épültek. A beruházás 14 ezer négyzetméteren zajlott.

 

A Bosch német anyavállalata büszke a magyarországi eredményekre

 

A számos jövő technológiával felszerelt központ a jövőben óriási hatással lehet a Bosch és Magyarország önvezető megoldásainak fejlesztésében, valamint az elektromobilitási célok elérésében.

 

A stuttgarti székhellyel rendelkező anyavállalat nem győzi dicsérni a Magyarországon elért eredményeket. A hivatalos közlemények szerint a magyar fejlesztési centrumok által jutottak el az elmúlt évekbe oda, hogy mára már ők a nemzetközi járműipar egyik legnagyobb innovációs vezetői.

 

A Bosch csoport egyébként hazánk egyik legjelentősebb nemzetközi munkáltatója, az új beruházások által pedig még több munkahelyet teremthetnek a jövőben.

 

Forrás: MTI, Bosch
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu