Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Új fejlesztési központ jön létre

2018. June 06. 15:01
Új fejlesztési központ jön létre

 Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte: a Flowserve Global Technology Engineering Center projektje 35 új mérnöki pozíciót hoz létre a következő években, az ilyen fejlesztések pedig intenzívebbé teszik Magyarország újraiparosítását.

Az amerikai vállalat ipari berendezések tervezésével és gyártásával foglalkozik, új fejlesztési központjában pedig 150-re is nőhet a magas képzettséget igénylő munkahelyek száma. A beruházás olyan iparágban valósul meg, amely stratégiainak mondható a magyar gazdaságban - hangsúlyozta a parlamenti államtitkár kifejtve, hogy a kutatás és a fejlesztés, az innováció, illetve a magas hozzáadott értéket adó munkahelyek létrehozása kiemelten fontos a kormány számára.

 

A Flowserve új fejlesztési központjában 35 mérnöki pozíciót hoznak létre

A Flowserve Global Technology Engineering Center projektje akár 150 magas képzettséget igénylő munkahelyet is teremthet

 

Kitért arra is, hogy Magyarország a világon a nyolcadik legvonzóbb befektetési célpont, ugyanakkor a kormány az első öt ország közé akar bekerülni világviszonylatban. Rob Phillips, a Flowserve alelnöke elmondta, hogy a rendelkezésre álló tehetséges mérnökök és az első osztályú egyetemek miatt döntöttek Magyarország mellett a fejlesztési központ helyszínének kiválasztásakor. Az év végéig nagyjából 25 mérnököt foglalkoztatnak a budapesti központjukban, később pedig növelik a létszámot.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu