Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.29. - csütörtök, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Új fejlesztések a villamosokon

2022. szeptember 03. 18:51
Új fejlesztések a villamosokon

Fejlett technológiákat tesztel a magyar fővárosban a Budapesti Közlekedési Zrt.

Olyan modern technológiát tesztel a magyar fővárosban a Budapesti Közlekedési Zrt., ismertebb nevén a BKV, amely képes lehet megakadályozni a baleseteket a villamosokon. Az innovatív megoldás egy ütközéselkerülő szoftver, amely jelzi a veszélyre a villamosvezetőket.

 

A jelzésnek köszönhetően a villamosvezetők is jóval hamarabb észlelhetik az esetleges problémákat és korabban tudnak közbelépni fékezéssel, hogy elkerüljék a baleseteket.

 

A főleg villamosokon bevethető technológiát a Robert Bosch Csoport fejlesztette ki. A nagyvállalat a nyár végén mutatta be a nyilvánosságnak is a rendszert. A bemutatón elmondták, hogy már évek óta zajlanak a kutatások, hogy ez a projekt sikerrel járjon.

 

A fejlesztés nagy segítség a villamosok vezetőinek

 

Statisztikai számokkal sem maradtak el a bemutatón: egy millió kilométeren egy darab villamos jármű átlagosan 2,3 balesetet okoz. A korszerű technikának köszönhetően ez az alacsony mutató tovább csökkenhet a jövőben.

 

A csúcstechnológiás kamerákkal és radar szenzorokkal felszerelt rendszert az összes budapesti sínpályára egyedileg kell beállítani. A Bosch fejlesztése így akár 80 méterről is képes lehet észlelni a potenciális veszélyt.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu