Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Új és használt lakás vásárlására is ad kamattámogatást az állam

2012. March 20. 05:19
Új és használt lakás vásárlására is ad kamattámogatást az állam
A kormány a Magyar Közlönyben nyilvánosságra hozta és hatályba léptette az otthonteremtési kamattámogatásról szóló kormányrendeletnek az új lakás vásárlására, építésére, és a használt lakás vásárlására, korszerűsítésre vonatkozó részét.

nemzetgazdasági minisztérium


Az új lakás vételára nem haladhatja meg a 30, a használté pedig a 15 millió forintot, és a felvett hitel nem lehet több a vételár egyharmadánál.

A hitel összege új lakás vásárlásánál, építésénél legfeljebb 10 millió, míg használt lakás vásárlásánál, illetve korszerűsítésénél 6 millió forint lehet. A kamattámogatás akkor jár, ha a bank nem számít fel magasabb kamatot, mint az ÁKK állampapír hozamainak 3 százalékponttal növelt mértéke.

Az állam az első évben - a gyerekek számától, illetve a lakás állapotától függően - átvállalja a kamat legfeljebb vagy 70 százalékát, majd öt éven keresztül ad további támogatást.

„Annak érdekében, hogy a gyakorlatban is működhessen ez a rendszer, egy háromoldalú megállapodást kell kötniük a bankoknak a Nemzetgazdasági Minisztériummal, és a Magyar Államkincstárral, ezek a szerződések folyamatban vannak, már vannak eredményes, három oldalról aláírt szerződéseink is” – nyilatkozta az m1 Híradónak Zsarnóci Csaba, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.


Forrás: hirado.hu, fidesz.hu, MTI
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu