Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Új elektronikai gyártóüzem és szolgáltató központ épül

2018. March 11. 09:59
Új elektronikai gyártóüzem és szolgáltató központ épül

Letették az NI Hungary Kft. új épületének alapkövét, melyen Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Magyarország Európa legversenyképesebb beruházási környezete a legalacsonyabb adók miatt, emellett a gazdasági fejlődés üteme tartósan 4 százalék feletti, miközben a munkanélküliség 3,8 százalék.

A külgazdasági és külügyminiszter "öldöklőnek" nevezte azt a versenyt, amely ma már a nagy nemzetközi vállalatok beruházásaiért folyik. Ebben az új típusú versenyben szinte nap mint nap érvelni kell azért, hogy a beruházásokat Magyarországra hozzák. Magyarország megállta a helyét a versenyben - nyomatékosította Szijjártó Péter. Az NI beruházása 210 új munkahelyet hoz létre döntően diplomás, két nyelven beszélő munkavállalóknak. Az új elektronikai gyártóüzem és szolgáltató központ 5,44 milliárd forintos beruházásához 2,55 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a kormány - közölte Szijjártó Péter.

 

Az NI Hungary Kfty. 21. századi beruházása 250 munkavállaló számára biztosít majd kiemelkedő színvonalú munkahelyet

Az NI 21. századi beruházása 250 munkavállaló számára biztosít majd kiemelkedő színvonalú munkahelyet

 

Elmondta azt is, hogy 1700 amerikai cég működik hazánkban, melyek több mint 100 ezer embernek adnak munkát. Az elmúlt években Debrecen és a szaktárca befektetési szervezete együttműködésének eredményeként 24 beruházást vittek Debrecenbe 140 milliárd forint értékben, amivel 3791 új munkahelyet hoztak létre - sorolta Szijjártó Péter. Papp László, Debrecen polgármestere szerint "a National Instruments 17 éves jelenléte a városban a modern, innovatív és dinamikusan fejlődő Debrecen szimbóluma lett". Az NI 21. századi beruházása 250 munkavállaló számára biztosít majd kiemelkedő színvonalú munkahelyet és várhatóan 2019 végén adják át. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu