Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Új diszpécserközpontot alakítottak ki Magyarországon

2021. augusztus 27. 12:57
Új diszpécserközpontot alakítottak ki Magyarországon

Az időseket segítheti vészhelyzet esetében a Magyarországon átadott új diszpécserközpont.

Püspökladányban jött létre Magyarország legújabb diszpécserközpontja. A Lifemax Egyesülethez tartozó rendszer főleg az idősebb személyeknek jelent nagy segítséget. A technológia által megoldható, hogy a diszpécserszolgáltatás kommunikációja kétirányú legyen.

 

A készüléknek köszönhetően lehetővé válik, hogy a diszpécserközpont jelet kapjon, ha egy idős személy elesett az otthonában, baleset érte, vagy megnyomja a jelző gombot. Miután a központ megkapta a jelet, a rendszer kezelői értesíteni tudják a mentőszolgálatot, a családtagokat és további egyéb lépéseket tudnak tenni az idős személyek biztonsága érdekében.

 

A fejlesztést később országos szinten is elérhetővé tenné a Lifemax

 

A Lifemax Egyesület célja, hogy az idősek és a hozzátartozók biztonságérzetét növeljék. A cég aggodalmaktól mentes életet szeretne nyújtani, ehhez pedig a technológiát hívják segítségül. Az új diszpécserközpont kialakítása előtt is számos távfelügyeleti szolgáltatást nyújtottak az időseknek, a friss fejlesztés által pedig még korszerűbben és még hatékonyabban végezhetik tevékenységeiket, ami az idősek számára is nagyobb biztonságérzetet jelent.

 

A cég igazi társadalmi vállalkozásnak nevezhető, hiszen elsősorban nem a profittermelés a céljuk, hanem a társadalom segítése. A 206 millió forintos beruházás által 30 új munkahely jött létre az egyesületnél. Az új fejlesztés nem csak akkor jelez, ha elesnek az idősek, hanem akkor is, ha rosszullét éri őket vagy eltávolodnak otthonuktól és eltévednek. A rendszert később országos méretűvé fogják fejleszteni, jelenleg azonban csak az észak-alföldi és a dél-alföldi régióban elérhető az egyesület ezen szolgáltatása.

 

Forrás: MTI, Lifemax
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu