Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.27. - hétfő, Emánuel napja van.

Belföldi hírek

Új Brit Kereskedelmi Központ nyílt a magyar fővárosban

2014. március 10. 09:52
Új Brit Kereskedelmi Központ nyílt a magyar fővárosban

 

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Ian Livingston, brit kereskedelemfejlesztési és befektetés-ösztönzési államtitkár adta át az új budapesti Brit Kereskedelmi Központot.


A Brit Kereskedelmi Központ a Brit Nagykövetség, a brit kormány Kereskedelemfejlesztési- és Befektetés-ösztönzési Irodája (UKTI) és a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (BCCH) közös munkájának köszönhetően jött létre. A magyar miniszter az ünnepélyes megnyitón kifejtette: Magyarország vonzó befektetési terep a brit vállalkozások számára. A központ létrehozása azt jelzi, hogy Magyarország iránt az Egyesült Királyságból nemcsak a nagybefektetők érdeklődnek, hanem immár a kisebb vállalkozások számára is megnyílik az út.

 

Németh Lászlóné: Magyarország vonzó befektetési terep a brit vállalkozásoknak
Ian Livingston szerint az elmúlt 10 évben megkétszereződött a brit szolgáltatások és termékek exportja a kelet- és közép-európai országokba.Elmondása szerint el szeretnék érni, hogy 2018-ra a Brit Kereskedelmi Központ közreműködésével megduplázódjon, vagyis a jelenlegi 4700-ról 9400-ra emelkedjen azoknak a brit cégeknek a száma, amelyek termékekkel és szolgáltatásaikkal jelen vannak a magyar piacon.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu