Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.25. - péntek, Eufrozina napja van.

Belföldi hírek

Új beruházás járul hozzá a tejtermék szektor sikeréhez

2020. szeptember 09. 14:15
Új beruházás járul hozzá a tejtermék szektor sikeréhez

Nagy István Agrárminiszter Dabason, a Lakto Kft. telepátadóján közölte: október 1-jével lehet benyújtani a támogatási kérelmeket az állattartó telepek fejlesztésére, amire 50 milliárd forint keretösszeggel hirdetett pályázatot az agrártárca.

Nagy István kiemelte, a Lakto Kft. a több mint 1,2 milliárd forintból megvalósult beruházásával nagymértékben járul hozzá a magyar tej- és tejtermék szektor sikeréhez. A Vidékfejlesztési Programról szólva elmondta: a magyar mezőgazdaság minden szektorában óriási mértékű fejlesztést tettek lehetővé, ezzel pedig hozzájárultak számos családi vállalkozás és vállalat megerősödéséhez, vagy innovatív fejlesztéséhez. Tájékoztatása szerint a tej esetében bevezetett 5 százalékos áfa meghozta eredményét, hiszen nagy mértékben csökkent az importtej, a hazai tej aránya meghatározóvá vált a polcokon.

 

Új beruházás járul hozzá a tejtermék szektor sikeréhez

 

 Fejlesztések támogatásával a tárca tovább erősíti a magyar tejipart, hogy a tejtermelők ne külföldre adják el a nyers tejet, hanem a hazai feldolgozók tudjanak belőle minél magasabb feldolgozottsági szintű tejterméket készíteni. A koronavírus járvány miatti mezőgazdasági válságkezelő csomagból 1,7 milliárd forintot igényelt a több mint 2600 tejhasznú tehenet tartó gazdaság és ősszel ki is fizetik ezt a pénzt számukra, mivel fontos a stabilitásuk a magyar ellátásbiztonság szempontjából. A miniszter hozzátette: az állattenyésztésben a piaci egyensúly megőrzéséhez elengedhetetlen a jövedelempótló támogatások jelenlegi szintjének megőrzése, mert jelentős mértékben hozzájárulnak az adott ágazat jövedelmezőségéhez, így a tejágazatéhoz is.

 

AM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu