Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Belföldi hírek

Új applikációval korlátozza a sebességet a rendőrség

2021. augusztus 07. 13:00
Új applikációval korlátozza a sebességet a rendőrség

Hamarosan elindítja új applikációját az Országos Balesetmegelőzési Bizottság, amellyel a sebességkorlátozást próbálják sikerre vinni.

Sebesség alapon működő hűségpontrendszert vezet be a hazai rendőrség. Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága egy új applikáció kifejlesztésével érné el azt, hogy a vezetők betartsák a sebességhatárokat.

 

Az OBBPoint nevű applikáció felhasználói pontokat kapnak, amennyiben betartják az aktuális sebességhatárokat. Az applikációban összegyűjtött pontokat a meghatározott szolgáltatóknál, boltoknál és üzletekben lehet majd beváltani kedvezményekre és ajándéktárgyakra.

 

Hasonló kezdeményezés még sehol máshol nem indult a világon, így Magyarország lehet az első, akik sebesség alapon vezetik be a hűségpontrendszert. Az alkalmazás Android és IOS-s operációs rendszerekre is letölthető lesz hamarosan.

 

Magyarország lesz az első, aki sebesség alapon ilyen rendszert vezet be

 

A szoftver képes figyelni azon járművek sebességét, amelyekben bekapcsolták és elindították az applikációt, és ha az adott útszakaszon a vezető a sebességhatáron belül közlekedett, jutalom pontban részesül.

 

A szoftver annyira modern, hogy az összes közút sebességhatárait tudni fogja a helykoordináták segítségével, sőt azt is észlelni fogja, ha egy adott útszakaszon korlátozások és felújítások zajlanak.

 

Az alkalmazás azonban nem hitelesített eszköz arra az esetre, hogy beazonosítsa a gépjárművet, amennyiben az jelentősen túlhaladta a sebességhatárt, tehát büntetés nem szabható ki általa.

 

Forrás: MTI, Police.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu