Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Új adóeljárási koncepció

2017. October 25. 08:56
Új adóeljárási koncepció

A Nemzetgazdasági Minisztérium benyújtotta azt a törvényjavaslatot, amellyel új korszak kezdődhet meg az adózásban: egyszerűbb, könnyebb és még inkább ügyfélbarát lesz az adózás.

A tájékoztatás szerint a gazdasági tárca 2014. ősze óta dolgozik az új, adóeljárási koncepción, amelyből a számos adózóbarát intézkedés már jelenleg is segíti a lakosságot, a vállalkozásokat. A változásokat fokozatosan vezette be a kormány, a most benyújtott javaslat pedig a végleges és teljes verzió, és ha a parlament megszavazza, akkor 2018. január 1-jétől már ez határozná meg Magyarország adózásának a rendjét. A változások között szerepel többek között az önellenérzési pótlék mértékének jelentős csökkentése, valamint duplájára emelik az automatikusan járó pótlékmentes részletfizetés összeghatárát.

 

Új korszak kezdődhet meg az adózásban

Az elektronikusan intézett adóügyek száma nő az új törvényjavaslat szerint

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal számos szolgáltatását tovább bővítik, csökkentik a bürokráciát és számos bonyolult jogintézmény megszűnhet. Az elektronikusan intézett adóügyek száma nő, közzéteszik a megbízható adózók nevét és adószámát, és nem lesz fokozott adóhatósági felügyelet, amely többek között formalizáltsága miatt is rendkívül nagy adminisztrációs terhet ró az érintett vállalkozókra. Adókedvezményt is igényelhetnek a jövőben a vállalkozások a közép-magyarországi régióban megvalósított fejlesztéseik során, a fejlesztési adókedvezmény egyik kiemelt feltétele lesz, hogy az érintett adózók a foglalkoztatottak számát vagy a bérköltségek összegét meghatározott mértékben növeljék.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu