Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

TVE-teszt: megvan a három legjobb általános felülettisztító

2021. április 19. 15:20
TVE-teszt: megvan a három legjobb általános felülettisztító

Laboratóriumi vizsgálatnak vetette alá a Tudatos Vásárlók Egyesülete a hazai boltok polcain leggyakrabban kapható általános felülettisztítókat. Elképesztő eredmények születtek, amelyeket a TVE a tisztítószereket kiváltó környezetbarát tippekkel együtt tette közzé.  

A Tudatos Vásárlók Egyesülete rendszeresen végez laboratóriumi bevizsgálásokat, amelyek során a boltok polcain fellelhető termékcsoportokat elemzik. Hatékonyságuk, áruk, egészségre és környezetre mért hatásuk alapján rangsorolják őket. Márciusban elérhetővé tették applikációjukat, amellyel a háztartásvezetés káros környezeti és egészségi hatásai csökkenthetők. A befotózott termékről állapítja meg egy háromszínű skálán, hogy az környezetbarát vagy nem.  

 

Jelen vizsgálat az otthonokban használt háztartási vegyszerek hatékonyságát vette górcső alá. Egy nemzetközileg elismert protokoll szerint haladtak, ennek eredményeként tették közzé a vizsgált termékek hatékonysági sorrendjét.  

 

Nem egyszerű a választás

 

Összesen huszonhárom terméket vizsgáltak meg, közülük tizennégy volt flakonos, kilenc pedig levegőpumpás. Mindegyik elérhető a legnagyobb áruházakban is. Az eredmények alapján elmondható, hogy az esetek felében nem volt megfelelő a címkézés, a vásárló nem kapott megfelelő tájékoztatást arról, hogyan kell használni a terméket. A forgalmazó webshopokban sem volt elérhető információ.  

 

A hatékonyságot nézve a lúgos kémhatású szerek többsége megfelelt, a savas kémhatásúak, kifejezettem az ecetet tartalmazó szerek viszont nem. A verseny képzeletbeli dobogójára a DM sajátmárkás terméke, a Denkmit, a Domol és a Tesco sajátmárkás termékei kerültek fel. Ezekkel 100 százalékos hatékonyságot értek el a zsíroldási tesztben. Nem mellesleg a címkézés sem volt hiányos. A TVE ajánlást is közzétett arról, melyek a legkörnyezetbarátabb tisztító megoldások a sok esetben felesleges általános felülettisztítók helyett, amely ide kattintva érhető el. 

 

M. A. 

Forrás: Origo

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu