Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Belföldi hírek

Tuzson: az EU vezetői elvesztették józan ítélőképességüket

2016. July 19. 13:06
Tuzson: az EU vezetői elvesztették józan ítélőképességüket

Mivel nem látják azt a tényt, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus között szoros kapcsolat van - jelentette ki Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

Az államtitkár szerint az Európai Bizottság javaslatai egyrészt alkalmatlanok a probléma megoldására, másrészt még veszélybe is sodorják Európát és azon belül Magyarországot is, mivel az illegális bevándorlók kvóta szerinti szétosztásával gyakorlatilag meghívót küld a kontinensre tartó emberek millióinak. A terrorizmus kockázatának növekedése is veszélyt jelent, német szolgálati jelentések szerint ugyanis "legalább 2-3 ezer potenciális alvósejt" is Európába érkezett a bevándorlási hullámban.

 

 

Tuzson Bence a Századvég Alapítvány Merre tart Európa? - A Project 28 kutatás eredményei című konferenciáján mondott beszédet

 

A bevándorláspolitika akár a következő 50-100 évre is kifejtheti hatását, amely hatásainak fontosságában megelőzi az ország EU- és NATO-csatlakozását is. Az államtitkár alapvető problémának nevezte azt is, hogy Európa vezetői válogatás nélkül mindenkit menekültnek neveznek. Tuzson Bence szerint azonban Európa csak úgy őrizheti meg egységét, ha csak azokat kezelik menekültként, akik valóban azok is.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu