Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.09. - csütörtök, Lukrécia napja van.

Belföldi hírek

Tudásportál kialakítása az Európai Unió támogatásával

2009. augusztus 12. 22:21
Tudásportál kialakítása az Európai Unió támogatásával
Elkezdődött az Elektronikus Közigazgatás

Elkezdődött az Elektronikus Közigazgatási Tudásportál kialakítása az Európai Unió támogatásával


Elkezdődött az Elektronikus Közigazgatási Tudásportál kialakítása – jelentette be 2009. augusztus 12-én Bódi Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal infokommunikációért és e-közigazgatásért felelős szakállamtitkára. A létrejövő Elektronikus Közigazgatási Tudásportál nem csak nevében „portál”: a hagyományos honlap funkciók mellett további interaktív és web 2.0 szolgáltatásokat nyújt majd felhasználói számára, mint az e-learning, e-tanácsadás az intézmények e-közigazgatási és e-közszolgáltatási fejlesztéseihez, navigációs és felhasználóbarát keresési lehetőségek a többdimenziós szakértői tudástérképen.
Az E-közigazgatási Tudásportál projekt egyik eredménye egy olyan interaktív tudásbázis lesz, amely a strukturáltan gyűjtött, rendszerezett és a Tudásportálon megjelenített információk, valamint a hazai és nemzetközi tapasztalatok, trendek, stratégiák folyamatos nyomon követése által megszerzett tudás felhasználásával támogatja, hogy a hazai közigazgatásban átgondolt, országosan és nemzetközileg is összehangolt, interoperábilis fejlesztések jöjjenek létre.
A projekt célja, hogy feltárja és elérhetővé tegye a központi és a helyi közigazgatás intézményeiben már meglévő e-közszolgáltatásokkal összefüggő szakmai információkat és tudásbázisokat. A projekt nyomon követi és közzéteszi az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) és az Államreform Operatív Program (ÁROP) projektjei során létrejövő új ismereteket és megoldásokat, bemutatja a hazai és külföldi ún. „legjobb gyakorlatokat” is.
A Tudásportál egyrészt az egyes közigazgatási intézmények között (G2G: government-to-government) nyújt információs szolgáltatást, de nyitott lesz a nagyközönség számára is: a köztisztviselővé válást életpályának tekintő fiatalok és olyan szakemberek (például projektmenedzserek, gazdasági és IKT szakemberek) találhatnak rajta széles körű információt, akik a versenyszférában szerzett tudásukat a jövőben a közigazgatásban kívánják hasznosítani. Ugyancsak információval szolgál majd azon vállalkozások részére, amelyek valamilyen terméknek vagy szolgáltatásnak a központi, illetve a helyi közigazgatási intézmények számára történő értékesítésében vesznek részt.
Az Elektronikus Közigazgatási Tudásportál az Európai Unió Európai Szociális Alapja és a magyar kormány társfinanszírozásával valósul meg bruttó 145,8 millió forint értékben, a projekt 2010. márciusában fejeződik be.

 

BreuerPress-MCONET

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu