Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Trócsányi: három ütemben emelik a bírók bérét

2016. June 18. 12:00
Trócsányi: három ütemben emelik a bírók bérét

Először már idén októbertől nő 5 százalékkal a bírák illetménye, majd jövő januártól és 2018 januárjától további 5-5 százalékos emelést kapnak - jelentette be Trócsányi László igazságügyi miniszter.

A tárcavezető támogatta, hogy a pedagógusok, az egészségügyi, a szociális és a kulturális ágazati, valamint a rendvédelmi dolgozók mellett a bírák és az ügyészek is nagyobb anyagi megbecsülésben részesüljenek. Fontosan nevezte, hogy a bírák érezzék, hogy megbecsülik a munkájukat. Nagyon rég volt bírói fizetésemelés, így viszont nem vonzó ez a pálya: "A bírói pályának vonzónak kell lenni, ehhez olyan béreket kell adni, amelyek igazságosak" - fogalmazott.

 

jogászképzés

Jövő év elejére ügyvédi törvényben rögzítenék az ügyvédi továbbképzés rendszerét

 

Szervezeti változásként kiemelte, hogy jövő januártól az Igazságügyi Hivatal beolvad a minisztériumba, valamint jövő januártól összeolvad  az Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek, és a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet. A tárca félmilliárdos támogatás jut a jogászképzésre, amit kutatás és oktatásfejlesztésre, valamint ösztöndíjra költhetnek. 

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu