Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

Továbbra is népszerű az önfoglalkoztatók egyszeri támogatása

2021. augusztus 04. 09:22
Továbbra is népszerű az önfoglalkoztatók egyszeri támogatása

Már 70 ezer önfoglalkoztató igényelte az egyszeri kompenzációs támogatást, amelynek keretében 219 ezer forintban részesülhetnek.

Töretlenül népszerű az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása, amelynek keretein belül 219 ezer forintos egyszeri támogatásban részesülhetnek a szektor résztvevői. A programot 2 hónapja hirdette meg a magyar kormány és olyan önfoglalkoztatók igényelhetnek támogatást, akik bejelentett alkalmazott hiányában kimaradtak a korábbi ágazati bértámogatásokból.

 

Eddig összesen 70 ezer önfoglalkoztató igényelte a támogatást és mintegy 60 ezer esetben pozitív döntés született. A kifizetett összeg már a 13 milliárd forintot is túllépi.

 

A szépségiparban dolgozó önfoglalkoztatók is igényelhetik az egyszeri összeget

 

A támogatást eddig leginkább azok igényelték, akiket a koronavírus járvány rendkívül negatívan érintett a kiskereskedelemben, a turizmusban, a vendéglátásban, a szálláshely-szolgáltatásban, illetve a szabadidő ágazatokban. Ezen vállalkozók a korábbi ágazati bértámogatásra nem tudtak pályázni, így a program most vissza nem térítendő támogatást nyújt nekik.

 

A felsorolt ágazatokban szereplő vállalkozások mellett fodrászok, kozmetikusok, idegenvezetők, autósiskolai oktatók és előadóművészek is igényelhetik a 219 ezer forintos összeget.

 

A kérelmeket a vészhelyzet megszűnéséig lehet benyújtani.

 

Forrás: MTI, ITM, Magyar Nemzet
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu