Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

Továbbra is megvédik a magyar termőföldet

2014. April 22. 10:56
Továbbra is megvédik a magyar termőföldet

Simon Attila István, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára jelentette be, hogy az országgyűlés által elfogadott mező- és erdőgazdálkodási földek forgalmáról szóló törvény életbe lép.

magyar föld, termőföld, Vidékfejlesztési Minisztérium
A jogi, igazgatási és agrárszakképzési ügyekért felelős helyettes államtitkár szerint továbbra is garantált a magyar termőföld védelme. A kormány minimálisan változtatna ugyanis csak a május elsején életbe lépő, de már elfogadott mező- és erdőgazdálkodási földek forgalmáról szóló törvényen, hogy a demokratikus elvek erőteljesebben érvényesüljenek a helyi földbizottságok felállításakor, miután az unióból is kifogásolták az erre vonatkozó előírásokat.


A helyettes államtitkár úgy vélekedett: ha az újonnan megalakuló országgyűlés az elsők között módosítja a szóban forgó törvényt, akkor gyakorlatilag semmi akadálya nincs a helyi földbizottságok megválasztásának a helyi képviselőtestületek által. Simon Attila István leszögezte: a helyi földbizottságok megalakítása és működése az egyik garanciális elem, amely biztosítja, hogy ne kerülhessen magyar termőföld külföldiek kezébe május elseje után se.


MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu