Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Továbbra is bővül a kiskereskedelem

2017. November 07. 12:58
Továbbra is bővül a kiskereskedelem

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint szeptemberben 5,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára úgy kommentálta az adatokat, hogy a kiskereskedelmi forgalom már 51 hónapja folyamatosan emelkedik. Ismertette, hogy szeptemberben a nem élelmiszer jellegű fogyasztás 12,5 százalékos növekedést mutat, míg a élelmiszereké 2,7 százalékkal nőtt, a benzinkutak forgalma 0,5 százalékkal csökkent az előző év hasonló időszakához képest. 

 

51 hónapja folyamatosan bővül a kiskereskedelem

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint továbbra is bővül a kiskereskedelem

 

A helyettes államtitkár szerint kereskedelmi fogyasztás hajtóereje, hogy a növekvő bérkiáramlás miatt több elkölthető pénze van lakosságnak, és a bizalmi indexek erősödése is a növekedést támogatja. Kitért arra is, hogy dinamikusan emelkedik a tartós fogyasztási cikkek fogyasztása, illetve a digitális kereskedelemből származó tartós árucikkeké, de az internetes kereskedelemben egyre inkább megjelenik az élelmiszer jellegű árucikkek vásárlása is.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu