Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Továbbra is beadható pályázat tanyafejlesztésre

2017. August 04. 13:25
Továbbra is beadható pályázat tanyafejlesztésre

A Vidékfejlesztési Program keretében továbbra is elérhető a tanyák infrastrukturális fejlesztését célzó pályázat, többek között villamosítására elkülönített mintegy 8,2 milliárd forint.

A 2020-ig tartó uniós ciklusban a kormány kiemelt feladatként tekint a tanyai térségben élők életminőségének javítására, ezért a Miniszterelnökség 2017. január 30-án megjelentette az ezen célok elérését szolgáló felhívását. A vidékfejlesztési pályázat célja azon tanyák infrastrukturális ellátottságának fejlesztése, amelyeknek villamos energia, illetve vízellátási rendszere, szennyvíz kezelése elavult, vagy még nem került kiépítésre.

 

A Vidékfejlesztési Program keretében továbbra is elérhető a tanyák infrastrukturális fejlesztését célzó pályázat

A Vidékfejlesztési Program keretében továbbra is elérhető a tanyák infrastrukturális fejlesztését célzó pályázat

 

Az elérhető forráskeretet tanyavillamosításra, a vízellátás kiépítésére, valamint a szennyvízkezelési fejlesztések megvalósítására fordítható. Természetes személyek legfeljebb 6,2 millió forint, az önkormányzatok pedig maximum 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek. Az előlegigénylés folyamatán is könnyítettek, így az önkormányzatok bankgarancia nyújtása nélkül juthatnak hozzá az 50 százalékos előleghez a tanyafejlesztési pályázat esetében is. Az Európai Bizottság jóváhagyása esetén ősszel jelentősen nőhet a Vidékfejlesztési Program támogatási intenzitása, így a természetes személyek csak csekély önerővel kell hozzájárulniuk beruházásaik megvalósításához. 

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu