Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Továbbra is 4 százalék körül bővülhet a gazdaság

2019. March 29. 13:25
Továbbra is 4 százalék körül bővülhet a gazdaság

Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium államtitkára szerint a magyar gazdaság 4 százalék körül bővülhet a következő években is; a V4+Románia befektetési szemináriumon leszögezte, a költségvetés megfelelő tartalékokkal rendelkezik arra az esetre, ha a külső kereslet visszaesne.

A Magyar Közgazdasági Társaság által szervezett tanácskozáson az államtitkár kifejtette, a kormányzat bevételei nincsenek veszélyben, hiszen  azokat a béremelkedéssel támogatott fogyasztás tovább generálja, és a vállalati beruházások is hozzájárulnak a GDP-bővüléséhez. A jelentős GDP-bővülés és a nagyon alacsony munkanélküliség mellett a magyar gazdaság teljesítménye valószínűleg közel jár potenciális szintjéhez - jelezte Gion Gábor.

 

Továbbra is 4 százalék körül bővülhet a gazdaság

Fontos feladat a családtámogatási program megvalósítása

 

A pénzügyi jelzőszámok, így például a többletet mutató folyó fizetési mérleg és a háztartások magas megtakarítási rátája azt mutatják, hogy a gazdaság nincs túlhevült állapotban, a jelenlegi fiskális politika megfelelő - emelte ki. Szavai szerint nagyon fontos feladat a családtámogatási program megvalósítása, amely nem veszélyezteti a költségvetésben rögzített célokat. Kiemelte: jövőre 150 milliárd forintot különít el a kormányzat a demográfiai program megvalósítására.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu