Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

További munkahelyet teremt a Leier

2017. July 30. 09:30
További munkahelyet teremt a Leier

A Leier Hungária Kft. 7 milliárd forintos beruházást hajt végre hat építőanyag-gyártó üzemében, ezzel 101 új munkahelyet teremt - jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, hozzátéve, hogy a kormány 1,28 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt az osztrák fejlesztéshez.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a külföldről érkező beruházások közül a negyedik legtöbb Ausztriából érkezett, az elmúlt években pedig 5 milliárd forint költségvetési támogatást adott a kormány az osztrák beruházásokhoz. a Leier 1120 embernek ad munkát, és évente 2000 építőmérnök és építészmérnök számára szervez olyan képzéseket és tanfolyamokat, amelyek nyomán az építőipari szakemberek a legújabb építőipari technológiákkal ismerkedhetnek meg.

 

A Leier Hungária Kft. 7 milliárd forintos beruházást hajt végre hat építőanyag-gyártó üzemében

A Leier Hungária Kft. 7 milliárd forintos beruházást hajt végre hat építőanyag-gyártó üzemében

 

A beruházás a cég kilenc magyarországi telephelyéből hatot érint, és világszínvonalú technológiai és logisztikai fejlesztéseket eredményez. A beruházások közül a legnagyobb a jánossomorjai üzemben lesz, ahol a 3,5 milliárd forintos beruházás 53 új munkahelyet teremt Jánossomorja térségében, és nagyon jelentős a Mosoni-sík gazdasága számára is. A cég a legmodernebb technológiákat alkalmazza, az oktatásból, szakképzésből is kiveszi a részét.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu