Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

További kormányzati támogatás a vállalkozásoknak

2012. December 17. 09:29
További kormányzati támogatás a vállalkozásoknak
Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkárának bejelentése szerint további könnyítések várnak jövőre a vállalkozásokra, főként adminisztrációs területen.

Szijjártó Péter,


2013. február 1-jétől a közigazgatási hatósági eljárásokban az ügyfeleknek már nem kell képviseleti jogosultságuk igazolását szolgáló okiratot (aláírási címpéldányt), illetve cégkivonatukat a hatóságokhoz minden ügy indításakor külön-külön benyújtani, hanem ezen iratokat a hatóság elektronikus úton szerzi be. Az egyszerűsítés következtében éves szinten mintegy 760 millió forint marad a vállalkozásoknál, a kormány ennyi illetékbevételről lemond.

A kormány a vállalkozói világot szövetségesnek és a nemzetgazdaság lelkének tekinti - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára nemrég a vállalkozók napja alkalmából rendezett ünnepségen.Szijjártó Péter szólt arról, hogy a  magyar kkv-k foglalkoztatják a magánszférában alkalmazottak 75 százalékát, és a hazai export 20 százalékát adják.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint pedig támogatni kell a fiatalok vállalkozóvá válását, illetve az olyan kis- és középvállalkozásokat is, amelyek fiatalokat alkalmaznak.

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu