Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

További források az Egészséges Budapest Program keretében

2017. October 31. 14:46
További források az Egészséges Budapest Program keretében

Egységes és hatékony lesz a főváros és Pest megye egészségügyi rendszere az Egészséges Budapest Program keretében - mondta Balog Zoltán, amikor bejelentette, hogy a Szent János Kórház idén 2,5 milliárd, jövőre pedig 2 milliárd forintot kap fejlesztésre.

A miniszter az Egészséges Budapest programról elmondta, a főváros és Pest megye intézményhálózata több mint négymillió ember egészségügyi ellátását végzi, ezért döntött a kormány úgy, hogy ebben a térségben egy olyan koncentrált fejlesztésre van szükség, amely kiterjed az infrastruktúrára és az eszközállomány megújítására is. A Szent János Kórház többek között egy új MR-t is be tud majd üzemelni, 200 millió forintból elindul a fűtéskorszerűsítés is, és 458 millió forintot kap az intézmény a tervezésre, hogy a központi sterilizáló, a laboratórium, a gyógyszertár, valamint a közép-budai felnőtt társkórház és gyermekközpont kialakítását megtervezze, amelyhez a költségeket később rendelik hozzá.

 

A Szent János Kórház idén 2,5 milliárd, jövőre pedig 2 milliárd forintot kap fejlesztésre

A Szent János Kórház idén 2,5 milliárd, jövőre pedig 2 milliárd forintot kap fejlesztésre az Egészséges Budapest Program keretében

 

Tervezik a nővérszálló felújítását is, és összesen 13 épület energetikai fejlesztése valósul meg. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Kútvölgyi úti szakrendelő fejlesztésére 9,3 milliárd forintot fordít 2020-ig a kormány. A Szent János Kórházzal együtt szintén fejlesztés indul a Szent Margit Kórházban, a Budai Irgalmasrendi Kórházban, valamint az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben is. A beruházások már az idei évtől javítani fogják az itt élők egészségügyi ellátását, és mindenkinek jogos igénye, hogy ez az ellátás folyamatosan megújuló színvonalú legyen.

 

MTI/T.D.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu