Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.06.15. - kedd, Jolán napja van.

Belföldi hírek

További egymilliárd jut a Településfásítási Programra

2021. május 08. 14:00
További egymilliárd jut a Településfásítási Programra

Júniustól megduplázott összeggel folytatják a sikeres Településfásítási Programot, egymilliárd forintból zöldíthetőek tovább a városok országszerte. Eddig ötszáz település élt a lehetőséggel, tízezernél is több fát ültettek el, de a kezdeményezésnek még messze nincs vége az Agrárminisztérium közlése szerint.  

Az AM sikeresnek ítélte a Településfásítási Programot. Tavaly óta csaknem 500 település vesz részt benne, eddig 10 695 fát ültettek el, és május végére mind a 12 ezer sorfát kihelyezik a településeken, amelyet eddig biztosított az Agrárminisztérium.  

 

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára elmondta, hogy a jövőben sem változnak a feltételek. Kis- és nagytelepülések, egyházak, civil szervezetek jelentkezhetnek a programba. Júniusban már 1 milliárd forinttal folytatódik, a keretösszeg az előzőekhez képest ezzel a duplájára nő. A tervek szerint további 24 ezer fa telepítésére lesz lehetősége az önkormányzatoknak.  

 

Településfásítás

 

Feldman kitért rá, hogy a magánerdő-gazdálkodók részéről 25 ezer hektár új erdő telepítésére van szándék a Vidékfejlesztési Program keretében, ez pedig nem elhanyagolható tény az ország visszaerdősítését illetően. A kormány eltökélt szándéka, hogy vidékfejlesztési támogatások sokaságát nyújtsa vidéken, illetve programokat szervezzen, amelyek a következő időszak nyerteseivé teszik a vidéken élőket és a mezőgazdaságban dolgozókat.  

 

A támogatás bővítésének bejelentésére Bócsán került sor, ahol az AM és a település képviselői 30 darab fát ültettek el megfelelő módon. A minisztérium tájékoztatása szerint az amerikai hárs, a nyír- és platánfacsemeték az Evangélikus templom kertjébe, a bölcsőde udvarára és a játszótérre kerültek.  

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu