Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

További családtámogatásról döntött a kormány

2017. September 05. 14:25
További családtámogatásról döntött a kormány

A kormány döntése értelmében 1-1 millió forinttal csökkenthetik a hiteltartozásukat a harmadik, vagy további gyermeket vállaló családok. Az intézkedés célja a születésszám növelése.

A támogatás a kölcsönt folyósító pénzügyi intézményeknél igényelhető és a sikeres elbírálás után 1 millióval csökken az igénylő tőketartozása. A folyamat egyszerű és ingyenes, az állam átvállalja a tranzakció összes költségét. A kedvezmény a magzat 12. hetétől igényelhető, két dokumentumot kell bemutatni: NAV-tól a köztartozás mentességről szóló igazolást, a Belügyminisztériumtól pedig az erkölcsi bizonyítványt. A konstrukció a fennálló és az újonnan igényelt lakáscélú hitelekre is vonatkozik.

 

1-1 millióval csökkenthetik hiteltartozásukat a többgyermekes családok

Egymillió forinttal támogatják azt a családot, ahol a harmadik gyermek 2018. január 1-e után születik

 

Nagyságrendileg 200 ezer olyan családdal számol a kormány, akik két gyermekkel és már meglévő hiteltartozással rendelkeznek és 250 ezer olyan családdal, amelyeknek nincs ugyan kölcsöntartozása, de van már két gyermek és a szülők korára tekintettel reális lehetőség egy harmadik vállalása. A lakáshoz kapcsolódó állami támogatásokat egy felülről nyitott költségvetési előirányzatból finanszírozzák, ami így kormánydöntéssel pótolható. Évente 10-20 milliárd forint közötti állami kiadással számolnak.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu