Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.12.07. - kedd, Ambrus napja van.

Belföldi hírek

Tovább terjeszkedik a Magyar Posta

2021. július 20. 11:29
Tovább terjeszkedik a Magyar Posta

A nyár elején adta át legnagyobb forgalmú logisztikai üzemét a Magyar Posta, most pedig újabb bővítést és beruházást jelentettek be.

Június elején került átadásra Székesfehérváron a Magyar Posta legnagyobb forgalommal rendelkező logisztikai üzeme, júliusban pedig újabb 1,7 milliárd forintos beruházást indítanak. A beruházással egy újabb logisztikai üzemet építenek a Miskolc-Alsózsolca Ipari Parkban. A régió legújabb logisztikai üzemét 2022 elején adják át. Külön érdekessége a beruházásnak, hogy az üzem automata csomagszortírozó rendszert is kap.

 

A Magyar Posta zöldmezős beruházás által húzza fel a legújabb csarnokát és a korábbinál közel háromszor nagyobb alapterülettel fog rendelkezni. Az üzemcsarnok mellett szociális helyiségeket és irodákat is építenek. A munkálatok már el is kezdődtek az ipari parkban.

 

Jelentős modernizálások indulnak a csomaglogisztikai rendszerben

 

"Az alapkőletétel újabb fontos mérföldköve a Magyar Posta stratégiai jelentőségű MPL+ logisztikai projektjének, amely a társaság versenyképességének megőrzése, valamint csomaglogisztikai rendszerének modernizálása érdekében indult. A magyar állam mint tulajdonos részéről elvárás a Magyar Posta felé, hogy a belföldi csomagpiac elsőszámú szolgáltatójává váljon. Éppen ezért minden eszközzel támogatjuk a társaság törekvéseit, amelyek a logisztika fejlesztésére, a szolgáltatás- és termékportfolió megújítására irányulnak" - mondta Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár.

 

A miskolci üzem 2020-ban közel 2 millió csomagot dolgozott fel, továbbá 450 ezer csomagot kézbesített. Az üzem a bővülésnek köszönhetően még színvonalasabban láthatja el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szolgáltatásokat, ahol egyébként 358 település 700 ezer lakosa tartozik hozzájuk.

 

A Magyar Posta az MPL+ programjának keretében fejleszti folyamatosan logisztikai infrastruktúráit, amelybe az is beletartozik, hogy informatikai megoldásokkal automatizálják a mindennapi folyamatokat. A program 2019-ben indult el és 2022-ig tart, amely által közel 50 milliárd forintból fejlesztenek.

 

Forrás: MTI, Magyar Posta

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu