Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Tovább lobbizunk a 2020-as olimpiáért

2016. April 22. 07:19
Tovább lobbizunk a 2020-as olimpiáért

Budapest pályázata A 2024-es olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére benyújtott budapesti pályázat nem csak Magyarországot, hanem egy egész régiót képvisel, ahol még nem rendeztek olimpiát - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az az Amerikai Kereskedelmi Kamara konferenciáján.

Szijjártó Péter százezer új munkahely, 3,7 milliárd euró bevétel, és 0,3 százalékpontos GDP-emelkedés lenne az olimpia járulékos haszna. Emellett minden eddigi turisztikai rekordot elfelejthetnénk. Elmondta, hogy már a nevezés is komoly büszkeséggel tölthet el minket, hiszen Budapest Rómával, Párizzsal és Los Angelesszel került egy platformra, ezekben a városokban pedig már összesen öt olimpiát rendeztek. Szijjártó szerint a nemzetközi olimpiai mozgalomnak is nagy eredmény lenne, ha nem olyan helyen rendeznék a játékokat, ahol korábban, hanem új helyszínen, új régióban.


 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozata


Tarlós István, Budapest főpolgármestere úgy véli, a 2020 utáni gazdasági fejlesztések húzóágazata lenne az olimpia, biztosítaná Budapest és az ország hosszú távú fejlődését. Kiemelte: mi vagyunk az egyetlen olyan nemzet, amely száznál több aranyérmet nyert, ám még nem rendezett olimpiai játékokat. Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányzati felelőse emlékeztetett, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Agenda 2020 reformprogramja teszi lehetővé, hogy közepes méretű nagyvárosok is eséllyel pályázhassanak.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu