Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

Tovább fejlesztik a magyar high-tech szektort

2021. szeptember 11. 12:00
Tovább fejlesztik a magyar high-tech szektort

A magyar high-tech ipar további fejlesztéseknek indulhat, miután újabb műszaki beruházások érkezhetnek az országba.

A TÜV Rheinland a világ egyik vezető műszaki minősítő és fejlesztő vállalata. Gyakorlatilag minden területen képesek biztosítani a minőséget a high-tech szektorban. Világszerte magasan képzett szakértőkkel rendelkeznek, akik a műszaki rendszereket, termékeket tesztelik, továbbá segítik a technológiai innovációk megvalósítását. A cég kizárólag független szakértőkkel dolgozik.

 

A cégcsoport már az 1990-es évek elejétől együttműködik Magyarországgal, jelenlegi legnagyobb projektjükben pedig olyan központot építenek Köln mellett, ahol az akkumulátorok tesztelését tudják folytatni.

 

A kölni beruházás magyar szempontból azért fontos, mert a következő akkumulátor tesztközpont Magyarországon épülhet fel. A cégcsoport magyarországi akkumulátoros tesztközpontja lesz a legelső, amelyet Közép-Kelet-Európában létrehoznak, ez pedig nagyban hozzájárulhat a magyar iparfejlesztéshez, főleg az akkumulátor- és a hidrogéngazdaság területén.

 

A magyarországi központ a hazai technológiai fejlesztéseket is beindíthatja

 

A TÜV Rheinland hazai fejlesztése nem csak az említett szektorokat érinti, hiszen a hagyományos autók mellett az autonóm járművek és a mezőgazdasági járművek típusvizsgálata-minősítése is megoldott lesz a kiépült infrastruktúrának köszönhetően.

 

Mivel a TÜV Rheinland a ZalaZONE tesztpálya területén is beruházásokat tervez véghezvinni, így az autonóm járművekhez kapcsolódó projektek a tesztpályán kerülnek kivitelezésre.

 

Forrás: MTI, TÜV Rheinland
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu