Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Tovább erősödik Magyarország autóipari fellegvára

2018. February 20. 14:28
Tovább erősödik Magyarország autóipari fellegvára

A Rehau-Automotive Kft. bejelentette, hogy új autóalkatrész gyártó üzemet hoz létre Újhartyánban, mellyel 72 új munkahelyet teremt. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a beruházás megerősíti Magyarország pozícióját az európai autóipar egyik fellegváraként.

A külgazdasági és külügyminiszter arról beszét, hogy az autóipar az egyik leginnovatívabb ágazat, így ez a kulcsa a sikerességnek az új gazdasági korszakban. A Rehau-Automotive a Magyarországon jelenlévő autóipari beszállító vállalatok között az egyik legfontosabb, a világ legnagyobb autógyárainak beszállítója. A cég győri telephelyén is bővít, amit az Audi növekedő igénye indokol. Az újhartyáni zöldmezős beruházás oka pedig az, hogy a Mercedes már a második gyárat építi Kecskeméten, és ott is az egyik legfontosabb beszállító a Rehau-Automotive - mondta el Szijjártó Péter.

 

A Rehau-Automotive Kft. új autóalkatrész gyártó üzemet hoz létre Újhartyánban

A Rehau-Automotive beruházása tovább erősíti Magyarország autóipari fellegvárát

 

Markus Grundmann vezérigazgató elmondta: olyan gyártóüzemet építenek Újhartyánban, amely a világ legmodernebb létesítményei közé fog tartozni. A Rehau új üzemében lakkozott külső alkatrészeket, például lökhárítókat és légterelőket gyárt majd. Összesen mintegy 150 millió eurót szánnak az építkezésre, a beépített terület nagysága 63 ezer négyzetméter lesz. A munkálatok márciusban kezdődnek és 2019 áprilisában fejeződnek be - ismertette.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu